Klik hier om door te gaan naar de volgende pagina "Veelgestelde vragen"

Wat kost regressie-therapie?

Regressietherapie is een van de snelst werkende, diepe vormen van psychotherapie.

Standaardtarief

Het standaard uurtarief bedraagt € 82,50. Onder bepaalde voorwaarden kan een deel hiervan worden vergoed door uw zorgverzekeraar en soms zelfs door uw werkgever. Dit gaat niet af van uw eigen risico. Op dit moment geldt een speciaal tarief: zie kennismakingsaanbod.

Kennismakingsaanbod

Bij reservering vóór 31 juli 2024, ontvangt u korting en bedraagt het uurtarief € 72,50. Een sessie duurt meestal ongeveer twee uur. Ook als de eerste sessie langer duurt dan twee uur, betaalt u een vast tarief van slechts € 145,- bij betaling per bank of via pin. Bij contante betaling ontvangt u € 5,- korting en betaalt u slechts € 140,- voor een sessie in Breda (omdat dit minder transactiekosten en administratieve handelingen vergt). Zowel bij betaling per bank als contant, ontvangt u de factuur direct na afloop van de sessie. Contante betaling wordt vermeld op de factuur, als betalingsbewijs. U dient zelf de kosten te declareren bij uw zorgverzekeraar.

Dit aanbod is uitsluitend geldig voor de praktijk in Breda: dit geldt niet voor sessies in Amsterdam, Utrecht en Kapellen. Daar kost een sessie € 175,- en bij contante betaling ontvangt u € 5,- korting waardoor u slechts € 170,- voor een sessie betaalt.

 

ONLINE SESSIES

Online sessies zijn deze maand beschikbaar voor slechts € 130,-.  

Vergoedingen voor regressietherapie

Doordat ik voldoe aan de strengste certificering, accreditaties en wettelijke eisen, ben ik één van de weinige regressietherapeuten die gedeeltelijk wordt vergoed door het merendeel van de zorg­verzekeraars.

Zorgverzekeraars die regressietherapie vergoeden

In 2024 wordt mijn therapie vergoed door de volgende 21 maatschappijen: Aevitae, Aon (?), CZ, Czdirect, De Friesland Zorg­verzekeraar, IZA, IZZ, Menzis, Nationale Nederlanden, OHRA, ONVZ, Pro Life, Salland, Umc, United Consumers (VGZ), Univé, VGZ, VvAA, ZEKUR, Zilveren Kruis en ZorgDirect.

(Let op: aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend en deze lijst geldt niet voor andere regressietherapeuten.)

De vergoeding bij een aan­vullende ziekte­kosten­verzekering varieert tussen de € 25,- en € 50,- per dag met een maximum bedrag per jaar.

VERGOEDINGEN PER ZORGVERZEKERAAR
Regressietherapie behoort tot de categorie: alternatieve behandelingen, alternatieve behandelwijzen, alternatieve geneeswijzen, alternatieve zorg, complementaire zorg, integrale therapie, natuurgeneeskunde, natuur­geneeswijze, overige psychosociale zorg, psychosociale therapie, of overige psychologische hulp.

Klik hieronder voor de vergoedingen per maatschappij en en per verzekeringtype.

  1. REGRESSIETHERAPIE
  2. INTEGRALE THERAPIE
  3. PSYCHOSOCIALE THERAPIE

Aanvullende zorgverzekering bij andere verzekeraar

Wist u dat het mogelijk is om de aanvullende verzekering af te sluiten bij een andere maatschappij dan de basisverzekering? Door slim te combineren is daardoor te besparen en te verdienen.

Vergoeding door werkgever
Sommige werkgevers vergoeden een kort therapietraject voor hun medewerkers bij wijze van coaching of counseling. Informeer naar de mogelijkheden.

Zorgverzekeraars die regressietherapie (nog) niet vergoeden
De volgende maatschappijen vergoeden (nog) geen regressietherapie: a.s.r., Anderzorg, Besured, Bewuzt, De Amersfoortse, Ditzo, DSW, FBTO, HEMA zorg­verzekering, Interpolis, inTwente, Jaaah., Just, Stad Holland, VinkVink, ZieZo, en Zorg en Zekerheid.

Compensatie via belastingaangifte
Komt u niet in aanmerking voor vergoeding, dan zijn de behandelkosten in bepaalde gevallen als aftrekpost op te voeren bij de jaaropgave inkomstenbelasting.

Klik hier voor de exacte voorwaarden van de Belastingdienst.

Betalingen

In de praktijk zijn vooralsnog geen voor­zieningen om te pinnen of op andere wijze elektronisch te betalen. Gelieve de sessies direct na afloop contant te betalen. Op enkele minuten loop­afstand bevinden zich diverse pin­automaten van verschillende bank­maatschappijen.

Annuleringskosten

Indien een afspraak voor een regressiesessie wordt geannuleerd, kunnen kosten in rekening worden gebracht. Voor de locaties Breda en Kapellen is het mogelijk kostenloos te annuleren tot 48 uur van tevoren. Voor de locaties Utrecht en Amsterdam is kostenloos annuleren mogelijk tot 7 dagen voor de sessie. Bij een langere termijnen wordt het volledige tarief in rekening gebracht als gevolg van reserverings- en huurkosten. Graag uw begrip hiervoor.

LEVERINGSVoorwaarden

De overeenkomst is gebaseerd op een inspannings­verplichting. Resultaten kunnen niet worden gegarandeerd, doordat deze sterk afhankelijk zijn van de eigen activiteiten van de cliënt.

Als beroepslid van de Vereniging Integrale Vitaliteitkunde voldoe ik aan de geldende eisen en voorwaarden qua klachtenreglement en aansluiting bij een geschillencommissie zoals gesteld in de Wet Kwaliteit, Klachten, Geschillen en Zorg (WKKGZ). Het oogmerk van deze wet is de positie van consumenten te versterken. 

Klik hier voor de beroepscode van beroepsvereniging VIV.